Publicat în povești

Anul Nou la ușă bate!


Aho, aho, flăcăi voinici, / Ian opriți-vă aici! / Poposiți la astă casă, / Că-i bogată și-i frumoasă! / Curtea e de gospodari / Și de meșteri făurari, / Stau cu cărțile în mână / Și ne-adună, să ne spună, / Despre tot ce e frumos, / De când s-a năsut Hristos. / Și ne învață lucruri bune, / Cum le șade lor mai bine, / Veche viță de români / Cu tradiții din străbuni.

 Cu această frumoasă urare, cu mult alai, însoțit de sunete de zurgălăi, frumos gătiți, au venit de draga dimineață la Centrul Academic Internațional Eminescu, picii de la Grădinița nr. 91, ghidați și învățați de doamnele educatoare Lilia Cebotari și Olesea Gârdea,  împreună cu părinții și bunicii lor, care au vrut neapărat să asiste la spectacolul pregătit de acești micuți de doar patru anișori.

Au început programul cu străvechiul colind „Steaua sus răsare”, care vestește lumii întregi că Fecioara Maria, naște pe Messia, a urmat apoi cântecul „Vine Anul Nou”: Vine, vine Anul Nou, Îmi aduce un cadou, / Vise colorate, multe ciocolate, / Îmi aduce Anul Nou. / Anul e fermecat, / Anul e minunat, / Vise colorate, multe ciocolate, / Cu de toate încărcat…

Surpriza cea mare a fost sosirea lui Moș Crăciun, pe care copiii l-au strigat în cor minute în șir. Moș Crăciun a venit cu desaga plină, dar până nu s-a convins că toți copiii au învățat poezii, au fost disciplinați, până nu i-au făcut promisiuni, că se vor corecta, Moșul n-a deschis desaga. Micuții au recitat poezii, au cântat, au dansat, s-au distrat împreună cu moșul și-au primit cadourile, au făcut poze cu Moș Crăciun și cu părinții, pentru amintiri despre anul care s-a scurs.

A fost vesel și distractive, copiilor le-a plăcut foarte mult. Echipa Centrului Eminescu le-a mulțumit mult pentru urări și i-a omenit cu colaci și dulciuri după cum este datina.

Larisa Arseni, Maestru în artă, bibliotecar

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s