Publicat în activitate culturală, povești

Poveștile – act de moralitate și înțelepciune


De curând la CAIE au fost completate fondurile de carte pentru maturi și copii. De fiecare dată, atunci când intrăm în posesia unor cărți noi le studiem minuțios pentru a le propune cititorilor noștri.

Lecturând mai multe din ele m-am oprit la cartea Stelei Popa „Regele cel înțelept”. O poveste scrisă într-un stil clasic, plină de înțelepciune ca toate poveștile. Mi-am propus să fac un ciclu de Ore de lectură în baza acestei povești în cadrul disciplinei – „educația moral-spirituală” ce se predă la clasele primare.

M-am întâlnit cu elevii clasei a II-a, învățătoare directorul adjunct pentru clasele primare, doamna Maria Popa de la LT „Mihai Eminescu”. După ce am discutat despre lectură despre povești, de ce trebuie să citim povești, ce ne învață poveștile etc, le-am citit povestea „Regele înțelept” pe care au ascultat-o cu mare atenție, deoarece urma să găsim cuvintele cheie și să devizăm florile (calitățile) de spini (vicii). Copiii s-au implicat foarte activ, fiindcă le-am dat libertatea cuvântului, acceptând toate opiniile, găsind împreună cel mai potrivit răspuns. Elevilor le plăcut ideea de a cunoaște astfel o carte, am rămas mulțumită și eu pentru că le-am făcut cunoștință cu o carte nouă din care au învățat ceva nou ce vor prelua  și aplica în comportamentul lor.

Larisa Arseni, Maestru în artă, bibliotecar.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s